Rødbede hummus

2 store rødbeder

300 g tørrede kikærter

1 teske tahin

3 store fed hvidløg

Rapsolie til bagning af rødbeder

Olivenolie til hummus

2-3 dl. vand

salt og peber

  1. De tørrede kikærter lægges i blød natten over i vand.
  2. Rødbederne skrælles og skæres i store grove stykker, og bages i ovnen i 45 min. ved 180 g.
  3. Kikærterne koges 50 min.
  4. Vandet hældes fra kikærterne og de køles lidt af.
  5. Rødbederne køles af
  6. Rødbeder og kikærter hældes i blenderen
  7. Tilsæt hvidløg, tahin, salt, peber, olivenolie og vand
  8. Blend alle delene til en lind masse, vand tilsættes alt efter hvor tynd /tyk man ønsker hummusen, den bliver mere fast på køl.
  9. Hummusen stilles på køl.

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *