Spicy paprika/chilli hummus

Er du til den stærke hummus, kan du lave den et par dage i forvejen.

Du skal bruge:

200 g tørrede kikærter

1 teske tahin

5 spsk. citronsaft

1 ts. spidskommen

2 fed hvidløg

1 stor snackpeberfrugt eller 2 små

2 spsk. af  “Anne-Grethes hjemmelavet chilisovs” Anne-Grethes hjemmelavet chilisovs, spicy, eller 1 frisk finthakket chili

5 spsk. olivenolie til hummus

1½ – 2 dl. vand

salt og peber

  1. De tørrede kikærter lægges i blød natten over i vand.
  2. Kikærterne koges 50 min.
  3. Vandet hældes fra kikærterne.
  4. Snackpeberfrugt skæres i brede stimler, og steges på skindsiden til de et lidt bløde.
  5. Snackpeber og kikærter hældes i blenderen
  6. Tilsæt hvidløg, tahin, citronsaft, spidskommen, salt, peber, olivenolie og vand
  7. Blend alle delene til en lind masse, vand tilsættes alt efter hvor tynd /tyk man ønsker hummusen, den bliver mere fast på køl.
  8. Hummusen stilles på køl.
  9. Hvis du ønsker en stærk hummus, kan du lave den et par dage i forvejen.                                                     

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *