Er du til den stærke hummus, kan du lave den et par dage i forvejen.
Du skal bruge:
200 g tørrede kikærter
1 teske tahin
5 spsk. citronsaft
1 ts. spidskommen
2 fed hvidløg
1 stor snackpeberfrugt eller 2 små
2 spsk. af “Anne-Grethes hjemmelavet chilisovs” Anne-Grethes hjemmelavet chilisovs, spicy, eller 1 frisk finthakket chili
5 spsk. olivenolie til hummus
1½ – 2 dl. vand
salt og peber
- De tørrede kikærter lægges i blød natten over i vand.
- Kikærterne koges 50 min.
- Vandet hældes fra kikærterne.
- Snackpeberfrugt skæres i brede stimler, og steges på skindsiden til de et lidt bløde.
- Snackpeber og kikærter hældes i blenderen
- Tilsæt hvidløg, tahin, citronsaft, spidskommen, salt, peber, olivenolie og vand
- Blend alle delene til en lind masse, vand tilsættes alt efter hvor tynd /tyk man ønsker hummusen, den bliver mere fast på køl.
- Hummusen stilles på køl.
- Hvis du ønsker en stærk hummus, kan du lave den et par dage i forvejen.