Surdej

Ingredienser

1 dl. hvedemel

1 dl. rugmel

2 dl. vand

 

1.dag

Bland 1 dl. rugmel, 1 dl. hvedemel og 2 dl. vand sammen i en stor skål. Lad den stå på køkkenbordet uden låg.

2. dag

Tilsæt ½ dl. rugmel og ½ dl. hvedemel samt 1 dl. vand

3. dag

Tilsæt igen ½ dl. rugmel og ½ dl. hvedemel og 1 dl.vand

4. dag

Tilsæt igen ½ dl. rugmel og ½ dl. hvedemel og 1 dl. vand

5. dag

Surdejen begynder at boble og dufte syrligt. Rør rundt et par gange om dagen.

Så er du klar til at bage rugbrød.

Hvis du ikke lige skal bruge surdejen, kan du sætte den i køleskabet. Når du skal bruge den tager du den ud et døgn før, og tilsætter ½ dl. rugmel, ½ dl. hvedemel og 1 dl. vand, og lader den stå på køkkenbordet. Så er surdejen klar igen.

 

 

 

 

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *