Rosenkålssalat med edamamebønner og frisk ingefær

Rosenkål ligger ikke øverst på hitlisten hos de fleste, men jeg synes alligevel at denne opskrift giver rosenkålene en plads på min hitliste.

Ovnbagte rosenkål med frisk ingefær og edamamebønne, lyder måske som en mærkelig blanding men det smager skønt.

 

4 personer

 

Du skal bruge:

500 g friske rosenkål

150 g frosne edamame bønner

2 røde æble

40 g. grofthakket hasselnødder

Dressing

2 spsk. olivenolie

1 spsk. lys sirup

saften fra en 1/2 lime

10 g meget finthakket frisk ingefær

  1. Dressingen skal stå at trække i 1 times tid, så start med den.
  2. Fjern bunden af stokken på rosenkålene og de yderste blade. Del rosenkålene i halve, og vend dem i lidt rapsolie og salt i et ildfast fad. Bages i oven ved 180 g. i ca. 25 min og afkøles.
  3. De afkølede rosenkål vendes i dressingen
  4. Æblet skæres i små tern og vendes i salaten
  5. De optøede edamame bønner tilføjes, og de grofthakkede hasselnødder drysses på.

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *