Nu har surdejen stået og hygget sig i 5 dage, nu kommer næste step.
2 små rugbrød
Rugbrødene er fryseegnet
Du skal bruge:
2 dl. knækkede rugkerner
2 dl. knækkede hvedekerner
2 dl. hørfrø
2 dl. græskarkerner
4 dl. surdej Surdej
8 dl. vand
4 dl. hvedemel
4 dl. rugmel
2 spsk. salt
1 spsk. maltsirup Hjemmelavet maltsirup
2 spsk. kulør (kan udelades)
- Kom knækkede hvedekerner, rugkerner, hørfrø og græskarkerner i en stor skål, tilsæt vand og surdej. Lad det stå i skålen i ca. 8 timer, gerne natten over.
- Tilsæt resten af ingredienserne og lad det hæve i yderligere 2 timer.
- Tag 2 rugbrødforme og fordel dejen i de smurte forme, lad dem hæve 1-2 timer igen.
- Bag brødene ved 180 g. i 1 time
- Tag brødene ud af formene og lad dem køle af på en rist. Inden de er helt afkølet lægges i de i en plastpose så skorpen ikke bliver alt for hård.