Anne-Grethes hjemmelavet chilisovs

Sidste år havde jeg masser af chililer i min udestue, og lavede den lækreste chilisovs. Jeg brugte flere forskellige typer chilier

Du skal bruge:

8 chili baccatum omicolor

2 små håndfulde af de små chilier capsicum bonzai

1 løg

2 fed hvidløg

2 snackpeberfrugt

1 ½ dl. æblecidereddike

1 ½ dl. vand

4 spsk. sukker

½ ts. salt

1 spsk. atamon

  1. Skær stilkene af chilierne, resten incl. kerner skal du bruge.
  2. Pil og hak hvidløg og løg.
  3. Fjern stilk og kernehus fra peberfrugten, og hak den groft.
  4. Herefter kommer du alle ingredienserne i en blender, og kører til det er helt fint.
  5. Hæld blandingen i en gryde og bring i kog.
  6. Herefter skurer du ned for varmen, og reducerer til halvdelen af væsken er dampet væk.
  7. Hvis der dannes meget skum på overfladen fjernes dette.
  8. Tag gryden af pladen, og tilsæt 1 spsk. atamon.
  9. Hæld på skoldede flasker, og opbevar mørk og køligt.

Kan bruges til et utal af retter f.eks.    Spicy paprika/chilli hummus

Af denne opskrift får du 2 små flasker chilisovs som vist på billedet.

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *