Sidste år havde jeg masser af chililer i min udestue, og lavede den lækreste chilisovs. Jeg brugte flere forskellige typer chilier
Du skal bruge:
8 chili baccatum omicolor
2 små håndfulde af de små chilier capsicum bonzai
1 løg
2 fed hvidløg
2 snackpeberfrugt
1 ½ dl. æblecidereddike
1 ½ dl. vand
4 spsk. sukker
½ ts. salt
1 spsk. atamon
- Skær stilkene af chilierne, resten incl. kerner skal du bruge.
- Pil og hak hvidløg og løg.
- Fjern stilk og kernehus fra peberfrugten, og hak den groft.
- Herefter kommer du alle ingredienserne i en blender, og kører til det er helt fint.
- Hæld blandingen i en gryde og bring i kog.
- Herefter skurer du ned for varmen, og reducerer til halvdelen af væsken er dampet væk.
- Hvis der dannes meget skum på overfladen fjernes dette.
- Tag gryden af pladen, og tilsæt 1 spsk. atamon.
- Hæld på skoldede flasker, og opbevar mørk og køligt.
Kan bruges til et utal af retter f.eks. Spicy paprika/chilli hummus
Af denne opskrift får du 2 små flasker chilisovs som vist på billedet.