Porretærte med grovbund
Bund:
100 g. grahamsmel
100 g. hvedemel
½ dl. olivenolie
1 dl. vand
1 ts. salt
- Bland mel, vand, olie og salt i en stor skål.
- Ælt efterfølgende dejen på mel drysset bord, og rul dejen ud til en tærteform på 27 cm diameter.
- Sprea tærteformen med olie / smør, og beklæd formen med tærtedejen.
- Stik med en gaffel huler i tærtedejen.
- Forbag tærtebunden ved 180 g. i 15 min.
Fyld:
5 porrer
2,5 dl. cremefraiche
½ dl. piskefløde
3 æg
Blade fra rosemarin ca. 1 gren
Revet muskatnød
200 g. revet ost
Salt og peber
- Snit porrerne fint, brug evt. en foodprocessor.
- Giv porrerne et opkog i spilkogende vand, hæld porrerne op i et dørslag, og lad dem afkøle lidt.
- Bland i en skål følgende: Æg, cremefraiche, piskefløde, 100 g revet ost, revet muskatnød, finthakket rosemarin, salt og peber.
- Vend de afkølede porre i blandingen, og hæld det ud på den forbagte tærtedej.
- Bag tærten i 45 min.
- Ca. 20 min før den er færdig drysses de restende 100 g. revet ost på tærten.