Porretærte med et strejf af rosmarin

Porretærte med grovbund

Bund:

100 g.  grahamsmel

100 g. hvedemel

½ dl. olivenolie

1 dl. vand

1 ts. salt

  1. Bland mel, vand, olie og salt i en stor skål.
  2. Ælt efterfølgende dejen på mel drysset bord, og rul dejen ud til en tærteform på 27 cm diameter.
  3. Sprea tærteformen med olie / smør, og beklæd formen med tærtedejen.
  4. Stik med en gaffel huler i tærtedejen.
  5. Forbag tærtebunden ved 180 g.  i 15 min.

 

Fyld:

5 porrer

2,5 dl. cremefraiche

½ dl. piskefløde

3 æg

Blade fra rosemarin ca. 1 gren

Revet muskatnød

200 g. revet ost

Salt og peber

  1. Snit porrerne fint, brug evt. en foodprocessor.
  2. Giv porrerne et opkog i spilkogende vand, hæld porrerne op i et dørslag, og lad dem afkøle lidt.
  3. Bland i en skål følgende: Æg, cremefraiche, piskefløde, 100 g revet ost, revet muskatnød, finthakket rosemarin, salt og peber.
  4. Vend de afkølede porre i blandingen, og hæld det ud på den forbagte tærtedej.
  5. Bag tærten i 45 min.
  6. Ca. 20 min før den er færdig drysses de restende 100 g. revet ost på tærten.

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *