Oldemors jordbærsyltetøj

 

Du skal bruge:

800 g. frosne jordbær (du kan selvfølgelig også bruge friske bær)

400 g. sukker

1 brugt vaniljestang

Melatin, følg anvisning på posen.

1 spsk. atamon

Jeg gemmer altid brugte vaniljestænger i en stort glas med låg, tilsat lidt sprut (whisky e.lign.) , så de holdes fugtige.

  1. Tag 800 g. jordbær og hæld dem i gryde, tilsæt sukker og brugt vaniljestang. Dette skal stå natten over ved stuetemp.
  2. Næste dag. Sæt gryden over på lavt blus, og når det simre skal det koge i ca. 15 min. Hvis man ikke ønsker hele bær i syltetøjet, kan man tage en kartoffelmoser og mose bærene lidt.
  3. Jævnes med Melatin, se anvisning på posen.
  4. Tag gryden af pladen og tilsæt atamon.
  5. Hæld på helt rene glas.
  6. Opbevares køligt og mørkt.

Af denne opskrift bliver der 3 små glas.

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *