Du skal bruge:
800 g. frosne jordbær (du kan selvfølgelig også bruge friske bær)
400 g. sukker
1 brugt vaniljestang
Melatin, følg anvisning på posen.
1 spsk. atamon
Jeg gemmer altid brugte vaniljestænger i en stort glas med låg, tilsat lidt sprut (whisky e.lign.) , så de holdes fugtige.
- Tag 800 g. jordbær og hæld dem i gryde, tilsæt sukker og brugt vaniljestang. Dette skal stå natten over ved stuetemp.
- Næste dag. Sæt gryden over på lavt blus, og når det simre skal det koge i ca. 15 min. Hvis man ikke ønsker hele bær i syltetøjet, kan man tage en kartoffelmoser og mose bærene lidt.
- Jævnes med Melatin, se anvisning på posen.
- Tag gryden af pladen og tilsæt atamon.
- Hæld på helt rene glas.
- Opbevares køligt og mørkt.
Af denne opskrift bliver der 3 små glas.