6 personer
Du skal bruge:
2,2 kg. nakkefilet
1 porre
1 æble
12 skriver bacon
3 fed hvidløg
Frisk timian
Salt og peber
- Nakkefilet skæres op, således at du får et stort fladt stykke kød.
- Snit porrer meget fint, og skær æbler i meget tynde skiver.
- Start med at krydder nakkefileten med salt, peber, og presset hvidløg.
- Læg derefter først de fint snittet porrer, og derefter æbler på nakkefileten. Til sidst drysses med frisk timian, du kan evt. bruge tørret timian.
- Du bør ikke lægge fyldt helt ude til kantet i ve. side, dette for at modvirke at fyldet falder ud, når du ruller stegen.
- Rul fra hø. til ve. , således at det sidste stykke kød som er uden fyld, er den “snip” du lægger stegen på i et ildfast fad.
- Beklæd stegen med bacon.
- Steg ved 160 g i ca. 2,5 time eller til kernetemp. er omkring 80 g.
- Lad stegen hvile i 10 min, inden du skærer den ud.
Smager skønt med Grønkålssalat Grønkålssalat med granatæbler og blåbær