Fyldt nakkefilet med porre, æbler og frisk timian

6 personer

Du skal bruge:

2,2 kg. nakkefilet

1 porre

1 æble

12 skriver bacon

3 fed hvidløg

Frisk timian

Salt og peber

  1. Nakkefilet skæres op, således at du får et stort fladt stykke kød.
  2. Snit porrer meget fint, og skær æbler i meget tynde skiver.
  3. Start med at krydder nakkefileten med salt, peber, og presset hvidløg.
  4. Læg derefter først de fint snittet porrer, og derefter æbler på nakkefileten. Til sidst drysses med frisk timian, du kan evt. bruge tørret timian.
  5. Du bør ikke lægge fyldt helt ude til kantet i ve. side, dette for at modvirke at fyldet falder ud, når du ruller stegen.
  6. Rul fra  hø. til ve. , således at det sidste stykke kød som er uden fyld, er den “snip”  du lægger stegen på i et ildfast fad.
  7. Beklæd stegen med bacon.
  8. Steg ved 160 g i ca. 2,5 time eller til kernetemp. er omkring 80 g.
  9. Lad stegen hvile i 10 min, inden du skærer den ud.

Smager skønt med Grønkålssalat      Grønkålssalat med granatæbler og blåbær

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *