Pizza med chilirejer, grønne asparges og rucula på weber grill/ovn

1 pizza

Pizzabund:


10 gær gær

2½ dl. vand

2 ts. olivenolie

½ ts. salt

100 g. grahamsmel

250 g. pizzamel

  1. Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og mel.
  2. Ælt dejen til den er smidig.
  3. Dejen skal hæve i køleskab i ca. 8 timer eller natten over.

Passer til pizzasten 30 x 43 cm.

Jeg har anskaffet et weber pizzastenkit, som indeholder en tynd metalplade og selve pizzastenen.

Hvis man laver pizzaen i ovnen følger du nedenstående. Kan ogsaa laves på weber gasgrill, processen er den samme som i ovnen, men  det er nemmere at styre tidspunktet for hvornår den er færdig i ovnen.

  1. Man starter med at lægge pizzastenen i en forvarmet ovn på 210 g i ca. 20 min.
  2. Så  udrulles dejen til ca. 30 x 43 cm på et meget mel drysset bord.
  3. Der drysses mel på metalpladen,  og smør et meget tyndt lag pizzasovs på dejen.
  4. Drys mel på selve pizzastenen som på forhånd er godt gennemvarmet, inden dejen “rystes” over på stenen fra metalpladsen. Man skal ikke være “fedtet” med mel, ellers hænger dejen i pladen og stenen.
  5. Når dejen er anbragt på stenen i ovnen, fordeles skiver af mozzarella ost på dejen.
  6. Bages i 15-20 min. ved 225 g.
  7. Drys rejer over og læg de blancherede asparges på pizzaen,  og bag yderligere ca. 5 min, til bunden er gennembagt.
  8. Ved servering drysses rucola salat på pizzaen.

Krydrede rejer:

300 g rejer

2 ts. olivenolie

1 fed hvidløg

1 ts. finthakket ingefær

2 spsk. finthakket rød chilibeber

2 ts. revet øko. citronskal

1 spsk. citronsaft

Dup rejerne tørre og vend dem i olie, chili, citronskal og citronsaft.

Lad det trække på køl en times tid, gerne mere.

Du skal yderligere bruge:

75 g. rucola salat.

250 g.  flækkede grønne asparges som skal blancheres.

2 ½ ps. mozzarellaost i skiver.

1 glas pizzasovs købt eller hjemmelavet, opskrift på hjemmelavet pizzasovs kommer senere.

Skøn pizza med sprød bund (O:

 

 

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *