1 pizza
Pizzabund:
10 gær gær
2½ dl. vand
2 ts. olivenolie
½ ts. salt
100 g. grahamsmel
250 g. pizzamel
- Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og mel.
- Ælt dejen til den er smidig.
- Dejen skal hæve i køleskab i ca. 8 timer eller natten over.
Passer til pizzasten 30 x 43 cm.
Jeg har anskaffet et weber pizzastenkit, som indeholder en tynd metalplade og selve pizzastenen.
Hvis man laver pizzaen i ovnen følger du nedenstående. Kan ogsaa laves på weber gasgrill, processen er den samme som i ovnen, men det er nemmere at styre tidspunktet for hvornår den er færdig i ovnen.
- Man starter med at lægge pizzastenen i en forvarmet ovn på 210 g i ca. 20 min.
- Så udrulles dejen til ca. 30 x 43 cm på et meget mel drysset bord.
- Der drysses mel på metalpladen, og smør et meget tyndt lag pizzasovs på dejen.
- Drys mel på selve pizzastenen som på forhånd er godt gennemvarmet, inden dejen “rystes” over på stenen fra metalpladsen. Man skal ikke være “fedtet” med mel, ellers hænger dejen i pladen og stenen.
- Når dejen er anbragt på stenen i ovnen, fordeles skiver af mozzarella ost på dejen.
- Bages i 15-20 min. ved 225 g.
- Drys rejer over og læg de blancherede asparges på pizzaen, og bag yderligere ca. 5 min, til bunden er gennembagt.
- Ved servering drysses rucola salat på pizzaen.
Krydrede rejer:
300 g rejer
2 ts. olivenolie
1 fed hvidløg
1 ts. finthakket ingefær
2 spsk. finthakket rød chilibeber
2 ts. revet øko. citronskal
1 spsk. citronsaft
Dup rejerne tørre og vend dem i olie, chili, citronskal og citronsaft.
Lad det trække på køl en times tid, gerne mere.
Du skal yderligere bruge:
75 g. rucola salat.
250 g. flækkede grønne asparges som skal blancheres.
2 ½ ps. mozzarellaost i skiver.
1 glas pizzasovs købt eller hjemmelavet, opskrift på hjemmelavet pizzasovs kommer senere.
Skøn pizza med sprød bund (O: