Grønkålssalat med bagte persillerødder og speltkerner

Du skal bruge:

100 g grønkål (jeg køber det i poser som er hakket og vasket, lige til at bruge)

1 æble i tynde skiver

100 g. granatæblekerner

500 g. persillerod (skrællet og skrået i aflange stykker)

1,5 dl. speltkerner

50 g. mandler

 

Marinaden til persillerødder:

1 spsk. olivenolie

1 spsk. lys sirup eller ahornsirup

2 spsk. appelsinsaft

1 ts. kanel

 

Marinaden til grønkålen:

1 spsk. olivenolie

1 spsk. lys sirup

1 spsk. granatæble edikke (eller æbleedikke)

 

  1. Speltkernerne koges efter afvisning på pakken og afkøles.
  2. Persillerødderne skrælles og skæres i aflange tynde stykker, marinaden vendes i og de bages i oven ved 200 g. i 20 min. Afkøles.
  3. Granatæblekernerne befries fra de hvide hinder i granatæblet.
  4. Mandlerne ristes på en tør pande, afkøles og hakkes groft.
  5. Æblet skæres i tynde skiver.
  6. Marinaden til grønkålet røres og vendes i, og det anrettes på et fad.
  7. Speltkernerne og æblerne vendes i grønkålet.
  8. Persillerødderne fordeles ovenpå.
  9. Drys med granatæblekerner og de ristede grofthakkede mandler.

 

Smager skønt med et kyllingbryst med hvidløgsost og bacon    Kyllingfilet med hvidløgsost og bacon

 

 

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *