Du skal bruge:
24 cm springform
Bund:
220 g digestive kiks
120 g smør
Ostemasse blåbær:
300 g. flødeost neutral
114 g. græsk yoghurt
300 g. frosne blåbær
1 spsk. citronsaft
90 g sukker
4 stk husblas
Ostemasse vanilje:
350 g. flødeost neutral
130 g græsk yoghurt
1 vaniljestang
1 spsk. sukker
0,5 øko. lime
2,5 blade husblas
Blåbær gele:
300 g. frosne blåbær
4 spsk. sukker
15 spsk. vand
1 spsk. presset citron
3 husblas
VIGTIGT !! FLØDEOST OG GRÆSK YOGHURT SKAL HAVE STUE TEMPERATUR
Bund: Start med at hakke kiksene i en foodprocessor, smelt smørret og bland det med de finthakkede kiks. Lav en cirkel af bagepapir og læg i bunden af springformen. Beklæd siden af springformen med kageplast, samle kagplasten med en papirclips. Kikse blandingen presses godt sammen i bunden med en grydeske.
Blåbær ostemasse: Blåbær koges med citron og sukker i ca. 10 min. stavblendes og afkøles. Pisk flødeost og græsk yoghurt godt sammen. Pisk det afkølede blåbærsovs med flødeostemassen. Smelt 4 blade husblas over vandbad. Bland lidt af massen i den smeltede husblas inden du pisker husblasmassen i skålen. Massen hældes ovenpå kikse bunden og stilles på køl i ca. 2 timer.
Vanilje ostemasse: Læg husblas i blød i koldt vand i 30 min. Pisk flødeost og græsk yoghurt sammen. Flæk vaniljestangen og bland kornene med lidt sukker på et spækbræt. Pisk vaniljesukker og limesaft i massen. Smelt husblas over vandbad. Tilsæt lidt ostemasse i den smeltede husblas, som efterfølgendepiskes i vanilje ostemassen. Fordeles ovenpå blåbær ostemassen.
Blåbær gele: Hæld de frosne bær i en gryde, tilsæt sukker og vand. Kog bærene i ca. 10 min til de er møre, stavblend bærene i gryden. Køl lidt af og tilsæt de udblødede husblas. Når geleen er lillefingervarm hældes den over kagen. Hæld ned på en grydeske for at undgå der kommer ostemasse op i geleen.