Blåbær cheesecake

Du skal bruge:

24 cm springform

Bund:

220 g digestive kiks

120 g smør

Ostemasse blåbær:

300 g. flødeost neutral

114 g. græsk yoghurt

300 g. frosne blåbær

1 spsk. citronsaft

90 g sukker

4 stk husblas

Ostemasse vanilje:

350 g. flødeost neutral

130 g græsk yoghurt

1 vaniljestang

1 spsk. sukker

0,5 øko. lime

2,5 blade husblas

Blåbær gele:

300 g. frosne blåbær

4 spsk. sukker

15 spsk. vand

1 spsk. presset citron

3 husblas

VIGTIGT !! FLØDEOST OG GRÆSK YOGHURT SKAL HAVE STUE TEMPERATUR

Bund: Start med at hakke kiksene i en foodprocessor, smelt smørret og bland det med de finthakkede kiks. Lav en cirkel af bagepapir og læg i bunden af springformen. Beklæd siden af springformen med kageplast, samle kagplasten med en papirclips. Kikse blandingen presses godt sammen i bunden med en grydeske.

Blåbær ostemasse: Blåbær koges med citron og sukker i ca. 10 min. stavblendes og afkøles. Pisk flødeost og græsk yoghurt godt sammen. Pisk det afkølede blåbærsovs med flødeostemassen. Smelt 4 blade husblas over vandbad. Bland lidt af massen i den smeltede husblas inden du pisker husblasmassen i skålen. Massen hældes ovenpå kikse bunden og stilles på køl i ca. 2 timer.

Vanilje ostemasse: Læg husblas i blød i koldt vand i 30 min. Pisk flødeost og græsk yoghurt sammen. Flæk vaniljestangen og bland kornene med lidt sukker på et spækbræt. Pisk vaniljesukker og limesaft i massen. Smelt husblas over vandbad. Tilsæt lidt ostemasse i den smeltede husblas, som efterfølgendepiskes i vanilje ostemassen. Fordeles ovenpå blåbær ostemassen.

Blåbær gele: Hæld de frosne bær i en gryde, tilsæt sukker og vand. Kog bærene i ca. 10 min til de er møre, stavblend bærene i gryden. Køl lidt af og tilsæt de udblødede husblas. Når geleen er lillefingervarm hældes den over kagen. Hæld ned på en grydeske for at undgå der kommer ostemasse op i geleen.

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

%d bloggers like this: