Spinattærte med laks

Bund:

100 g.  grahamsmel

100 g. hvedemel

½ dl. olivenolie

1 dl. vand

1 ts. salt

Bunden:

  1. Bland mel, vand, olie og salt i en stor skål. Eller ælt dejen i en foodprocessor.
  2. Ælt efterfølgende dejen på mel drysset bord, og rul dejen ud til en tærteform på 27 cm diameter.
  3. Spray tærteformen med olie / smør, og beklæd formen med tærtedejen.
  4. Stik med en gaffel huler i tærtedejen.
  5. Forbag tærtebunden ved 180 g.  i 15 min.

Fyld :

450 g. frosen bredbladet spinat

3 stk. fintsnittet porrer

2,5 dl. piskefløde / madlavningsfløde

4 æg

150 g revet ost

225 g. fersk laks

Revet muskatnød

Salt

  • Porrene snittes fint og gives et kort opkog i meget lidt vand. Afkøles.
  • Spinaten optøes og knues fri for vand. Varmes op i en gryde og krydderes med revet muskatnød og salt. Afkøles.
  • Æg og piskefløde piskes sammen med lidt salt i en skål.
  • Det afkølede spinat og afkølede porrer piskes i æggemassen.
  • Laksen skæres fri fra skindet og hakkes meget groft

Når bunden kommer ud af oven fordeles groft hakket laks på tærtebunden. Efterfølgende hældes æggemassen med grønsagerne i over, den bages i varmluft ovn i 40 min. ved 180 g.

Ca. 20 min før tærten er færdig fordeles revet ost på tærten.

Kan serveres med spidskålsalat

http://agmadogplante.dk/blog/2018/03/14/spidskaalssalat-med-mormordressing-af-cream-fraiche/

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *