Vegetarret med blomkål og kikærter

4 personer

200 g. tørrede kikærter (sættes i blød i 10 timer)

500 g. blomkål i små buketter

1 stort løg

3 fed hvidløg

1 spsk. kokosolie

2 ts. spidskommen

1 ts. gurkemeje

1 ts. stødt koriander

2 ts. karry

2 ds. hakkede tomater

Salt

½ frisk chili

1 ds. kokosmælk

200 g. frisk spinat

Saltede cashewnødder

  • Sæt de tørrede kikærter i blød i koldt vand i 10 timer.
  • Efter de 10 timer koges kikærterne i 45 min. i letsaltet vand.
  • Del blomkålen i små buketter.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Riv ingefær fint.
  • Varm olien i en stor gryde og sautèr løget i 2 min.
  • Tilsæt finthakket hvidløg og revet ingefær og lad det stege i yderligere 1 min.
  • Kom derefter spidskommen, gurkemeje, stødt koriander og karry i gryden, rør konstant mens det steger i 1 min.
  • Kom blomkål, hakkede tomater, kikærter, salt og finthakket chili i gryden.
  • Rør godt rund i retten og lad retten simre i 20-25 min med låg.
  • Kom kokosmælk og skyllet frisk spinat i retten, og lad simre i yderligere 5 min.
  • Anret i dybe tallerkener med cashewnødder.

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *