5 korns boller

20 stk.

200 g. 5 korns blanding

3 dl. vand

__________________________________________________________________________

1 dl. A 38

4 dl. Sødmælk

50 g. Gær

50 g. Smeltet smør

1,5 ts. Salt

2 ts. Sukker

ca. 950 g. Hvedemel

1 Æg

5 kornsblandingen koges i 3 dl. vand i 3 min. og afkøles.

5 kornsblanding hældes op i en røremaskine og mælk og A 38 tilsættes. Tilsæt gær og rør videre. Tilsæt salt og sukker og slut af med at tilsætte melet. Rør dejen i 15 min til den slipper skålen.

Dejen hæver nu i 1 time

Form 20 boller og pensel med æg. Efterhæves i 30 min. på pladen.

Bages ved 180 g. i 18-20 min

Så skal bollerne hæve

Bollerne er færdige mums

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *