Ramsløgsbrød

1 stk.

25 g. gær

3 dl. lunt vand

70 g grahamsmel

ca. 450 g hvedemel

2 ts. salt

1 spsk. rapsolie

Dej

Fyld:

100 g blød smør

10 blade ramsløg fintsnittet

4 fed hvidløg presset

salt og peber

75 g. revet pizzaost

Start med at opløse gæret i vandet, tilsæt salt og olie og derefter melet. Ælt dejen på røremaskine i mindst 15 min.

Dejen hæver nu 60 min med et et vådt viskestykke over.

Rør mens dejen hæver det bløde smør med finthakket ramsløg og hvidløg, smag til med salt og peber.

Dejen rulles ud på bordet til et rektangel med en tykkelse på ca. 1,5 cm

Fordel ramsløgssmøret og revet ost på dejen lad 3 -4 cm blive tilbage i enderne. Tag derefter først enderne og vip ind til miden og tag derefter siderne og vip ind til midten. Læg brødet i en smurt rugbrødsform med ender nedad, og skær dybe snit i dejen med en skarp kniv.

Lad dejen efterhæve i 20 min. i formen.

Bages i 40 min ved 180 g. varmluft.

Et super brød til grillmad (O:

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *