Appelsin/kartoffelkage med flødeostcream

200 g. blødt smør

2 dl. lys sirup

5 æg

1 moden banan

250 g. kogt moset katoffel

300 g. hvedemel

1/4 ts. salt

2. ts. bagepulver

2. ts. vaniljesukker

3 stk. øko. appelsiner

FLØDEOSTCREAM

75 g. flødeost

125 g. blødt smør (ikke blandingsprodukt men rigtigt smør)

75 g. flormelis

2 ts. vaniljesukker

Skræl og kog kartoflerne i en gryde i let saltet vand.

Blødt smør og lys sirup piskes sammen med en håndmixer, dernæst tilsættes æggeblommerne.

Mos bananen og tilsæt. Når kartoflerne er kogt moses de og tilsættes dejen.

Bland i en anden skål hvedemel, salt, bagepulver og vaniljesukker.

Riv skællen af af appelsinerne og pres efterfølgende appelsinerne og sæt til side.

Pisk æggehviderne helt stive.

Vend nu med en dejskraber melblandingen i dejen. Tilsæt efterfølgende appelsinsaft og appelsinskæl.

Tilsidst vendes æggehviderne i dejen og dejen hældes i et ildfastfad på ca. 25 x 25 cm som er beklædt med bagepapir.

Bages i 45 min ved 175 g.

Når kagen er helt afkølet røres flødeoste cream, og denne smøres på kagen.

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *