10 g. gær
6,5 dl. lunkent vand
1 dl. olivenolie
2 ts. groft salt
400 g hvedemel
500 g Tipo 00 mel
Pynt:
1 Frisk rosmarin stængel
2 spsk. finthakket soltørrede tomater
2 ts. flagesalt
3 spsk. olivenolie


Bland lunkent vand og gær i røreskålen, opløs gæret. Tilsæt 1 dl. olivenolie og groft salt. Tilsæt melet lidt af gangen, og rør på rørmaskine i ca. 10 min. Lad dejen hæve i røreskålen ca. 3 timer med film over ved stuetemperatur.
Et stort ildfastfad (mit ildfaste fad er 36×27 cm) beklædes med bagepapir, og den let flydende dej hældes i fadet. Fordel 3 spsk. olivenolie på hele fladen, og nip de små grene af rosmarinen som fordeles jævnt over dejen, lav små huller i dejen med fingrene, og læg hakket soltørrede tomater i hullerne. Til sidst drysser du flagesalt over hele brødet.
Efterhæver i det ildfaste fad i 1 time ved stuetemp., bages ved 225 g. i ca. 25 min.
