Langtidshævet foccacia brød med rosmarin og soltørrede tomater.

10 g. gær

6,5 dl. lunkent vand

1 dl. olivenolie

2 ts. groft salt

400 g hvedemel

500 g Tipo 00 mel

Pynt:

1 Frisk rosmarin stængel

2 spsk. finthakket soltørrede tomater

2 ts. flagesalt

3 spsk. olivenolie

Bland lunkent vand og gær i røreskålen, opløs gæret. Tilsæt 1 dl. olivenolie og groft salt. Tilsæt melet lidt af gangen, og rør på rørmaskine i ca. 10 min. Lad dejen hæve i røreskålen ca. 3 timer med film over ved stuetemperatur.

Et stort ildfastfad (mit ildfaste fad er 36×27 cm) beklædes med bagepapir, og den let flydende dej hældes i fadet. Fordel 3 spsk. olivenolie på hele fladen, og nip de små grene af rosmarinen som fordeles jævnt over dejen, lav små huller i dejen med fingrene, og læg hakket soltørrede tomater i hullerne. Til sidst drysser du flagesalt over hele brødet.

Efterhæver i det ildfaste fad i 1 time ved stuetemp., bages ved 225 g. i ca. 25 min.

Brød efterhævet 1 time

Forfatter: agmadogplante

Elsker det tidlige forår hvor jeg sår tomater, snackpeber og chili. Skønt at følge de små frø blive til store plante i udestuen. Senere nyde tomater i sommersalaterne, og bruge de skønne snackpeber i chilisovs og sammenkogte retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

%d bloggers like this: